onsdag 15 mars 2017

Siba avvecklar i Skövde!

Det är inte bara i Lidköping det är turbulens bland butikerna.. Är det inte staten så kommer andra bedömningar in för företagarna..
Elektronikjätten Siba i Skövde ska läggas ner, men vilken eller vilka handelsaktörer som tar över lokalen är hittills ovisst.. Man har speciella krav, bland annat handlar det om handelsområde, storlek på lokal, takhöjd, parkeringsmöjligheter och hyresförutsättningar..
Storleksmässigt och även då volymmässigt lyckas inte Skövde övertyga oss i nuläget. Detta betyder däremot inte att staden inte är intressant för vår verksamhet i framtiden säger man..
Tror nog att både Skövde och Lidköping överlever om butiker flyttar ut, det finns alltid en ersättare någonstans, kan gå fort eller så tar det ett tag men det kommer nya..
Siba som Media Markt har väl inte rosat marknaden precis och dras med underskott har det skrivits.. Media Markt lämnar Sverige.. Däremot går El-Giganten som tåget enligt media.. Här i stan är väl El-Giganten den ledande men även Audio Video och Expert finns, Expert som en gång ingick i en norsk kedja som också lade ner men butiken i Lidköping var självgående så de kunde behålla namnet..
Expert som hade fasad mot torget men som nu flyttat bakåt för att ge plats åt Kjell och company..
Arkivbild.
Numera så ser bilden mot Nya staden torg ut så här..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...