torsdag 16 mars 2017

Viltstängsel.

Åker man vägen mellan Skara och Lidköping så ser man på båda sidor viltstängsel och de är ju till för som det låter att stänga ute eller inne om man vill djurlivet.. I alla fall de som kan förorsaka stora olyckor..
Men många av dessa stängsel har suttit efter vägarna länge nu och är av skiftande kvalité.. Det betyder att de är i behov av en upprustning och enligt Trafikverket är det till en kostnad av ca sex miljarder kronor enligt radio P4..
Det skall ställas mot att enligt statistiken så inträffade förra året drygt 58 000 viltolyckor, vilka personskador det blev står inte att läsa just här..
Man befarar att dessa olyckor kommer att öka markant om inte viltstängslen åtgärdas på de platser det behövs.. Ca 500 mil av vägnätet täcks av dessa stängsel, men vägverket vill också bygga ut fler passager för djuren att ta andra säkra vägar över trafikerade vägar.. Bra för både djur och människor..
Men då får det inte gå lika illa som det gjorde i Bohuslän när en sådan passagen ovanför om det var E6 inte pallade för betongtrycket när man pumpade i betong och får rivas.. Kanske säkrare med en tunnel under vägen!! I likhet med den som går under vägen mellan Margretelundsområdet och Änghagsområdet.. Men den är till för gående och cyklar..

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...