måndag 13 februari 2017

Ökning av stölder ur bilar.

Brottsligheten tar inte ledigt är det inte villainbrott är det bilinbrott samt allt våld som pågår, lurendrejerier via ditt konto t.ex. listan kan göras lång och vi bör alltid ha en viss uppmärksamhet..
Enligt statistiken så stjäls det färre bilar idag vilket kan bero på säkrare bilar med bättre stöldskydd, inbyggda sändare som visar vad bilen finns t.ex.. Däremot så stölder av bildelar ökade med ca 70 procent förra året..

Men förlorar man en källa till stöld så finns en annan.. Då ger man sig på enskilda grejor i bilen som folk lämnar kvar och även fasta saker som rattar med krockkuddar.. För det är lättare att komma undan med än en hel bil..
Under 2016 var BMW det mest utsatta bilmärket, omkring 60 procent av bildelsstölderna drabbade BMW-ägare.. Nu är det väl inte så många här i Lidköping som kör BMW men det finns inga garantier om du äger en annan bil.. Ratten kan du inte gärna plocka med dig in men se till att du inte lämnar andra värdefulla föremål löst i bilen, för in tar man sig lätt.. Har för mig att försäkringen inte täcker lösa föremål i de flesta fall..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...