tisdag 14 februari 2017

Zälles bygg

cirkusen verkar vara över och domen får väl laga kraft.. Det har verkligen varit en cirkus och turerna har varit många, man har en sammanfattning i NLT. OBS låst artikel..
I denna blogg februari 2014... Zälles i konkurs
Domen är villkorlig dom och samhällstjänst låter lite undermåligt eller?
Kvinnan skall ha fört över 700 000 kronor till ett annat konto och mannen bedömdes ha hjälpt till att forsla bort inventarier i form av byggnadsställningar från företaget. Inventarierna värderades till en miljon kronor..
I Skaraborgs tingsrätt ansågs att det var ett sätt att gömma undan pengar och dömde mannen till grov oredlighet mot borgenär och försvårande av skattekontroll, grovt brott, samtidigt som kvinnan dömdes för medhjälpsbrott. Båda fick villkorliga domar och samhällstjänst med 220 timmar respektive 180 timmar..
För allt detta blir det villkorligt och samhällstjänst? Man måste väl vara dömda för ekonomisk brottslighet också eller? Skatteverket måste väl ha åsikter!! Villkorlig dom då händer inget om man under den perioden inte begår nya brott..

Inga kommentarer:

Strömavbrott.

Var och handlade på Hjertbergs då det plötsligt blev kolsvart och då menar jag mörkt.. Dagsljuset var det man kunde se genom öppningar, det ...