onsdag 28 december 2016

Företag försvinner.

Vet inte vilka växlar man kan dra på detta med så många företag som försvunnit från stan, men det verkar som det är ett oroväckande stort antal företag som upphört eller lämnat stan.. Lägg därtill att Lidköping inte precis är företagarnas favoritkommun, hamnar långt ner på listan..
Och företag som på ett eller annat vis försvunnit för Lidköping handlar det om en minskning med över 14 procent i stället för tillväxt, eller 500 stycken under fem år.. I västra Skaraborg är det minustecken även för utvecklingen i Skara, medan övriga grannkommuner har plus enligt LN.. Skövde ligger också på minus där man minskat med 744 på fem år..
Men som sagt vad det egentligen betyder vet jag inte, men hade alla varit kvar hade vi haft minst 500 mer inneboende.. Vad har andra kommuner gjort som ökat antal företag istället för att minska? Klart har man ett lägre antal företag innan så är väl möjligheten till att öka större än en kommun med många företag, kanske..

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...