onsdag 28 december 2016

Nyår på torget.

Det var ganska länge sedan jag var framme på Nya Stadens torg vid tiden för nyårs-slaget.. Och det blir troligtvis inget detta år heller..
Men det brukar komma en hel del folk så blir det väl även detta år också när det blir traditionellt nyårsfirande med fyrverkerier, sång och diktläsning från Rådhusets balkong..
Mina pojkar väljer att springa Sylvesterloppet ett 10 km långt stadslopp i centrala Göteborg på nyårsafton.. Vilket far är stolt över att man väljer..
Men som sagt en del tycker det är trevligt med att gå fram till torget och vara med om klockslaget, jag var framme när vi fick ett nytt millennium då var det lilla extra..

Bland annat får ni då uppleva runt 23:55 att Bill Granath, Lidköping, läser "Nyårsklockan" av Lord Alfred Tennyson och kl 00:00 Lidköpings alla tornklockor ringer in det nya året, men det behöver vi inte vara på torget för att höra.. Får se om jag klarar av att vara vaken vid tolvslaget..
Vi önskar er alla välkomna att fira in det nya året med oss på Nya Stadens Torg! Skriver kommunen och kommer med lite förmaningar:
Vi vill starkt påminna om att det är strängt förbjudet och omedelbart LIVSFARLIGT att avfyra fyrverkerier i folkmassor och i tätbebyggt område..
Vi ber er att slänga medhavda glasflaskor och glas i återvinningskärlen som finns på torget. Inte minst för alla hundars skull..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...