torsdag 29 december 2016

Cannabis användning.

Cannabisanvändandet är utbrett bland Trollhättans ungdomar enligt ttela och det finns ingen anledning att tro att det skulle vara så mycket mindre i Lidköping. Polisen råder därför föräldrarna att hålla bättre koll. Så länge efterfrågan finns kommer det finnas en marknad, menar polisen.. Det är väl en bevisad sanning och tro inte att cannabis missbruk inte leder till kraftigare droger..
Ett meddelande med texten ”prima grönt dunder”, skickas ut till hundratals ungdomar i Trollhättan som finns med på en sms-lista. Det är ett vanligt sätt för langarna att komma i kontakt med de unga kunderna får vi veta av polisen i Trollhättan..
Det är inga större variationer i andra städer här i Lidköping har man kommit på droger på De la Gardieskolan ett flertal gånger när polisen gjort kontroll..
Det är inte lätt att ha järnkolla på sina barn men man skall heller låtsas om inget, för även i goda familjeförhållanden kan det förekomma att man vill prova på.. En gång blir flera sedan rullar det på..

För dem som bryr sig och tar det säkra före det osäkra kan man göra något:
Röker ditt barn cigaretter är det stor sannolikhet att det antingen har provat eller kommer att prova cannabis..
Jackan luktar rök eller cannabis..
Små plastpåsar, det kan ha varit cannabis i..
Tändare med cannabisbilder på..
Ha koll på vilka Swishbetalningar som görs. Priset på ett gram cannabis är ungefär hundra kronor..
Cannabisbilder på ditt barns Facebook-konto..
Cigarettpaket kan vara ett gömställe för cannabis..
Tuggummi och halstabletter för att dölja röklukt..
Ögondroppar..
Skolk och försovningar..
Enkla mobiltelefoner och digitalvåg kan vara en indikation på att någon säljer narkotika..


Påkomsten av detta eller delar av det behöver inte betyda på användning av cannabis men våra barn är det bästa vi har så ingen bör chansa.. En konfrontation med barnet är bättre än ett barn fast i ett drogträsk.. Ingen är uppmärksam av ondska..

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...