torsdag 29 december 2016

Karl-Bertil.

Inte riktigt lika lång tradition som Kalle Ankas jul tror jag men en bit på väg är Karl-Bertil Jonssons julafton en svensk tecknad kortfilm från 1975 i regi av Per Åhlin. Den bygger på en berättelse av Tage Danielsson i hans bok Sagor för barn över 18 år.. Karl-Bertil Jonssons julafton har visats varje julafton sedan 1975 i Sveriges Television..
Detta år hamnade jag framför TV.n och Kalle Anka trots jag inte sett den på flera år.. Det troliga är väl att jag kommer att hamna framför Karl-Bertil också, får se..
Älskar egentligen våra traditioner men ibland skadar det inte med lite uppehåll, bara de fortsätter som tradition.. Alla som har något emot dessa traditioner behöver inte titta det finns så mycket annat att se på men låt oss ha vårat..
Kalle Anka sågs av nästan fyra miljoner det lär väl inte Karl-Bertil komma upp till men förhoppningsvis kollar många för man ledsnar aldrig på Tage Danielssons alster..
Så sätt er framför TV.n och kolla det kan vara upplyftande att vi har svensk tradition kvar i denna tid när TV svärmas över av allehanda program varav mycket är ren skit.. På återseende Karl-Bertil.

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...