fredag 9 december 2016

Bostäder på tapeten igen.

Det går inte länge mellan varven där bostadssituationen i Lidköping tas upp både i media och bland politiker och tjänstemän..
– Vi har fått fokus på bostadssituationen jämfört med i somras, säger ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.. Och det är väl utmärkt..
Kunde ni sedan få struktur på trafiken i stan utan att som trafikchefen "hota" om indragna parkeringsplatser i centrum om inte VI BILISTER sköter oss så vore det bra.. Bilismen är här för att stanna under lång tid framöver och då måste man hitta en gemensam nämnare för framkomligheten kontra miljön och inte bara ge hundhuvud åt bilismen.. Centrum måst vara levande var väl en slogan, då kan man inte krympa bilismen särskilt mycket..

På bostadsmarknaden tycks man andas lite lättare luft där man har tagit tag i det hela bättre, även om visionerna varit massiva.. Sjölunda växer så det knakar och även i centrum poppar det upp lite, såvida inte AB Bostäder öronmärker bostäder enbart för vissa grupper utanför bostadskön.. Skattehuset är kanske i farozonen för öronmärkning och nu vill man köpa det gamla huset vid lasarettsområdet som var personalhus.. Kommer förslag att förbigå bostadskön även där?
Bygget av höghus i Lidåker avhjälper en hel del och snart är Tusenfotingen färdig.. Men även vid Drömstan där HL båtar en gång låg kan man tänka sig att bygga.. Fyravåningshus har det spekulerats om..
Modulhus är på tapeten i stan, ute vid brandstation är det väl snart färdigt och förslag har kommit om modulhus på gräsplan vid Östbyskolan.. Men en tredjedel av den plan inrymmer en bassäng för uppsamling av regnvatten om det skulle svärma äver i ledningarna..
Men varför inte förlägga husbåtar vid centrum i Lidan, det hade väl gjort centrum levande om något.. De solbryggor som skall byggas gör inte så mycket för centrum.. Soliga dagar åker ändå folk till stranden..
Så varför inte denna syn från gamla körbron till Rörstrandsbron på båda sidor.. Toalett finns ju strax nedanför Stadshotellet i värsta fall.. Och fryser till görs det väl sällan nu för tiden. Då får man göra som för ankorna eller änderna sätta cirkulation på vattnet :)

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...