torsdag 8 december 2016

Tågverkstad i skarpt läge?

Då händer det något med det gamla godsmagasinet som stått oanvänt i ett "millennium".. Man har börjat riva där för att det troligtvis skall bli en tågverkstad..
Så man har väl fått försäkringar om att det förblir en aktiv(förhoppningsvis) tågverkstad under tio år eller vad det var.. Sedan sticker väl staten bort fort som de gjort så många gånger i Lidköping förut..
För det meddelades för inte så länge sedan att en tågverkstad kommer till Lidköping eller om det stod troligtvis.. Staten i form av Trafikverket avrådde en verkstad här för Kinnekullebanans framtid var osäker.. Senare meddelade man att Trafikverket, aldrig menat att avråda Västtrafik bygget.. Så nu skall det vara skarpt läge då!!
Bygger man en tågverkstad så betyder väl det att järnvägsförbindelserna är räddade, eller? Frågan är väl om HELA Kinnekullebanan är inberäknad!!
Politikerna inte minst i Lidköping vill dessutom ha banan elektrifierad, första hand från Lidköping till Håkantorp.. Frågan är hur många stjärnor vi får titta i innan detta sker.. Mäter man tiden före eller efter Hamnstaden så lär detta ske EFTER.. Från lång tid efter till kanske rent av aldrig.. Statens vilja och Lidköping ni vet :)
Nu är i alla fall grävskopan vid magasinet och river, såg att bara en del skulle rivas och den andra biten användas, om det var för verkstaden..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...