lördag 26 november 2016

Rea på rea.

Ungefär som kaka på kaka kan man uppleva handelns rea nu för tiden.. Man förväntar sig nästan en rea när man går in i en butik speciellt sällanköpsbutiker som elektronik, möbler m.m.
Men även kläder och skor.. Vet inte när jag köpte något till fullpris numera, jo förresten det var en säng på möbelaffären EM som den då hette på Änghagen, numera Mio.. Och det gör jag nog inte om igen för ca tre-fyra veckor efter reades exakt samma säng ut för 2500 kronor mindre.. Så det blev en läxa, inget mer köp såvida det inte blir akut..
Men till alla reor då.. Nu pågår eller har just varit "Black Friday" då många handlade på sig.. Representanter för handeln menar att man binder ris kring egen rygg med att ha så stor rea precis innan jul.. Sedan kommer mellandagsreorna direkt efter jul..
Det drabbar de mindre som inte får ut det fulla värdet av varan och kanske får röda försäljningssiffror under längre tid på året vilket gör marginalen smalare..
Men det är inte bara att kalla det rea, det finns regler för det och hur många som slirar på det begreppet? Troligtvis en hel del butiker..
Men för att vara säker på att butiken skall slippa åtal så..
Rea...Försäljningen måste gälla varor och tjänster som finns i affärens ordinarie sortiment..
Rean måste pågå under en begränsad tid..
Priserna ska vara väsentligt lägre än affärens normala pris på varorna och tjänsterna..
Det är inte tillåtet att höja priset på en vara innan rean startar och sedan locka med rea på den. Då är det ju inte ett ordinarie pris..

Sedan har man sett en del butiker som skriver "Sale" med stora röda bokstäver samma som "Rea".. Har försökt att hitta information om "Sale" om det har samma regler som "Rea" eller om man friskriver sig då.. Men har tyvärr inget funnit.

Inga kommentarer:

Shoppingälskande människor sökes.

Vi kan läsa att "Vill du vara med i Kanal 5:s stora succéprogram Ullared? Produktionsbolaget letar efter shoppingälskande människor som...