måndag 7 november 2016

Hyreshöjningar på gång.

Nu börjar spelet om hyrorna.. Bland de som är först ut i vårt område är Götenebostäder och de vill höja med 2,1% från januari..
Mig veterligen har det aldrig eller mycket sällan blivit ett slutresultat det som bostadsbolagen vill ha i utgångsbudet, utan det brukar krypa visst nedåt.. Skall bli intressant vad AB Bostäder i Lidköping vill ha.. VA-taxan har stigit med 38 procent sedan 2010 i Lidköping och med ett nytt reningsverk lär det bli betydligt dyrare.. Här brukar media i Lidköping alltid påpeka hur billig taxa vi har i Lidköping.. Ungefär som om inte det skulle vara någon höjning då!!
Men nu drar det igång och snart får vi se.. På det kommer det en saftig höjning av hyran för många av oss i AB Bostäder som väntar en omfattande renovering.. Så runt 800 kronor månaden till 2018 är väl inte en vild gissning..
Kanske man får sitta på en bänk att sova ute i det fria, lite kallt vid denna årstid.. Kanske våldgästa sina barn eller söka in på hemmet.
Arkivbild.
Uppdaterat..
När jag några timmar efter detta skrevs gick ut till brevlådan låg där ett brev från Hyresgästföreningen och där stod.
"Din hyresvärd (AB Bostäder) vill höja din hyra med 1,8% från januari.." Så då vet vi det lite lägre än Götenebostäder..
Förhandlingar är den 9 och 23 november.. Då får vi se vad man kommer fram till, men max 1,8% i alla fall, låter inte mycket, men det är tydligen lögn i tusan att det blir någon nolltolerans här..
Kommunerna får begära ut en viss del av vinsten från sina allmännyttiga bostadsbolag. I grunden handlar det om att de kan ta ett slags ränta på pengar som kommunen har skjutit in till bolaget. Sedan 2011 får de dessutom ta ut delar av vinsten enligt vissa undantagsregler, till exempel för att använda till åtgärder som främjar integration och social sammanhållning..
Kommunen tog från AB Bostäder i Lidköping tog ut 105 000 kr och låg således inom vad som är tillåtet..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...