måndag 7 november 2016

Vårt väglag.

Nu kommer den årstid då vi alla är beroende hur väglaget sköts vare sig vi åker bil cyklar eller är gåendes..
Vinterdäck är nu nästan ett måste och rena trottoarer är också ett måste, samt cykelvägar för dem soom väljer att cykla vid denna årstid.. Vilket kommun uppmuntrar genomprojekt "vintercyklist"..
Eftersom jag cyklar mycket så märker man av detta och redan är det besvärligt att ta sig fram då det är fruset och blivit spår i vägbanan.. Ännu har inte kommun hunnit med att grusa cykelbanorna, men hoppas de är på gång..
Vädret är väl ännu inte så extremt att det behövs några extra ordinära insatser vare sig av kommun eller dem som skall sköta sin trottoar, men det kommer..
Då får vi säkert även detta år se vad det blir av framkomligheten.. Kommunen har väl för det mesta resurser att hålla undan snön om det inte blir för jäkligt..
De flesta som skall sköta sin trottoar gör sin plikt och håller dem framkomliga, men mellan de väl skötta trottoarerna kommer det ibland de som ger blanka tusan i vare sig skottar eller sandar.. Där borde kommunen vara framme bättre annat än sätt ut en annons i NLT..
Vi får se vad detta år ger, om vi får en vit jul eller en slaskig.. Vilket det än blir så hatar jag kyla..
Förra året var flera cykelbanor dåligt underhållna i form av plogning och sandade.. Då blev man tvingad ut i körbanan för att kunna cykla.. Som det då såg ut på Esplanaden.. Hoppas på bättre detta år kommun..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...