tisdag 29 november 2016

Hyresförhandlingar.

Det går tydligen trögt mellan AB Bostäder och Hyresgästföreningen vad gäller hyrorna för 2017..
Man har kommit till vägs ände på lokal nivå..
Man står långt från varandra tydligen och då har det på begäran gått vidare till central medling..
AB Bostäder har begärt 1,8% i höjning vilket hyresgästföreningen anser vara för mycket.. Medlingen innebär att de centrala parterna lämnar en rekommendation på en ny hyresnivå. vilket de lokala parterna kan välja att följa eller förhandla vidare utifrån.. I Norrköping är hyrorna för 14 000 lägenheter klara det blev 0,9% år 2017 för Uppsalahem kom man överens på 0,58%..

Det är inte bara med hyrorna som AB Bostäder är okänsligt mot sina hyresgäster och människor i bostadskön, utan man vill eventuellt släppa förbi invandrare i bostadskön för f.d. Skattehuset, ett av stadens bästa lägen..
Tillfälligt säger man, men hur tillfälligt det blir vet man inte.. Nu töms De la Gardie-park företagshotellet där det inhysts asylsökande, varför inte då om det är tillfälligt, inhysa de flyktingar med uppehållstillstånd dit, om det är tillfälligt boende..
Nej, först skall man få tillfälligt boende i Skattehuset(kanske) och sedan väl där ska man ställa sig i den ordinarie bostadskön.. Men då har man redan pressat undan folk från ett utmärkt läge, då man har åtskilliga framför sig i kön.. Eller skall det skapas en speciell kölista också? Kan det vara politiker bakom detta tro?

Inga kommentarer:

Strömavbrott.

Var och handlade på Hjertbergs då det plötsligt blev kolsvart och då menar jag mörkt.. Dagsljuset var det man kunde se genom öppningar, det ...