torsdag 13 oktober 2016

Straff för stöld av buss.

Att sno en buss är inte ett allvarligt brott och det blir dom där efter.. Då tänker jag på dem som snodde Kindbergs buss utanför Folkets Park i Lidköping och gav sig ut på en vansinnesfärd med polisen i hälarna, kastade ut ölbackar och körde över spikmatta innan de stoppades..
Nu har de fått sin dom.. Tingsrätten kom fram till att 47-åringen döms till skyddstillsyn med kontraktsvård och 31-åringen till en kombinationspåföljd, vilket är ovanligt, skyddstillsyn med två månaders fängelse, skriver SKLT..
Kontraktsvård innebär att den som dömts för brott får möjlighet att genomgå behandling i stället för att dömas till fängelse. Det är ett bindande kontrakt mellan klienten och Kriminalvården som är fastställt av tingsrätten..

Kombinationspåföljd är vad jag förstått(om jag gjort det) lite bökigare men enligt dem som vet så..
Det förekommer att en gärningsman döms till villkorlig dom i kombination med antingen böter eller samhällstjänst. Även skyddstillsyn ses, i likhet med villkorlig dom, som en strängare påföljd än böter, men mindre allvarlig än fängelse. Också skyddstillsyn kombineras ofta med böter alternativt samhällstjänst, dock kan skyddstillsyn dessutom kombineras med fängelse i vissa fall..
Åklagaren yrkade på fängelse i fem till åtta månader, det är ett ganska långt fängelsestraff, för att undvika det kom vi fram till den här domen, säger en rådman på Tingsrätten.. Det var väl enligt Tingsrätten för synd om de stackarna, kanske man helst bara ville ge dem en liten smäll på fingrarna..

Hur som helst så kostar det samhället/offer en hel del, för troligtvis är dessa inte kapabla till att bekosta det man åsamkat offer eller samhället.. För oss kan det i förlängningen betyda högre premier på försäkringar..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...