tisdag 4 oktober 2016

Storregioner

är ännu ett hysteriskt tilltag av politiker som måste se det stora i det hela..
Enligt utredaren är en omorganisation nödvändig då flera av dagens län inte klarar nutidens utmaningar på egen hand.. Och varför antas det? Kan det vara så att den politiska eliten själva har skapat dessa utmaningar? Störst är bäst och inom varje region skall den största anhopningen av folk få resurserna.. Dit skall resurser styras och dit skall andra i regionen åka för att få samhällets service..
För vår del placerar kommittén Värmland och Halland tillsammans med Västra Götaland och tillsammans får de drygt 2.2 miljoner invånare och blir därmed folkrikast. Tidigare har det spekulerats att Halland skulle splittras, men så lyder alltså inte förslaget..
Det är bara en eftergift åt Göteborg, en stad som skiter i andra delars problem bara man kan lösa sina egna.. Se på den nu tilltänkta lågbron i Göteborg där man totalt ignorerar Väner-landskapen..
Skulle jag vara Värmland eller Halland hade jag fört ett satans liv.. Ni behöver bara se på Skaraborg för att se hur lite man bryr sig om periferin..

Man baxnar när man läser vad toppolitiker skriver:
Civilminister Ardalan Shekarabi (S), säger sig vara nöjd med kommitténs arbete hittills:
– Den här processen har präglats av dialog, ödmjukhet och insyn. Det tror jag är grundläggande för att lyckas med den här viktiga strukturförändring som handlar om likvärdigheten i vårt land..
Mallen med vackra ord kommer åter till heders i cykloplandet där man inte söker sanningen som den är, utan sådan som den bör vara… Ja jösses..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...