lördag 22 oktober 2016

Folkets Park.

En gång i tiden var Folkets Park i Lidköping en magnet för danslystna inom ett stort område även utanför Lidköping.. Tyvärr stagnerade det hela av och nu är det bara tillfälliga evenemang.. Under en kort period fanns också en slags djurpark..
Nu den 28 oktober - 29 oktober 2016 är det dansfest i Folkets park i Lidköping.. "Kom och dansa till några av landets bästa dansorkestrar! I Folkets park finns det 2 stora dansbanor inomhus. Serveringar finns i båda lokalerna, även alkoholhaltiga drycker. Egen mat och dryck får därför ej medföras" skrivs det på kommunens hemsida..
Ja redan på 1950-talet var jag i Parken som mycket ung snorunge då min mor arbetade där och har således sett de flesta "storheterna" från 1950-60-talet som kom dit. Då var det även tivoli inne på området när barnens dag anordnades.. Det var ca ett par tusen där en vanlig danskväll och betydligt mer när en kändis kom dit eller en grupp som Malmstensgruppen..
Men nu är det alltså en danskväll vilket brukar locka en del, som är villiga att betala 300 kronor i inträde(275 på förköp).. Det dansas väl på Rotundan och på dansbanan där restaurangen finns förmodar jag..
Deltagande dansband är Donnez, Streaplers, Sannex och Mannerz såg jag om det är fler vet jag inte..
Då såg inte entrén ut så här utan det var en träbyggnad. Det fanns tre dansbanor med Rotundan som var öppen även under vintern, finns ännu kvar.. Men de övriga är borta liksom den stora gröna scenen..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...