fredag 21 oktober 2016

Onecoin är här.

Det är mycket att kolla om man vill tjäna lite pengar, att vinna på Postkodlotteriet gör man inte så ofta om ens någon gång.. För min del fodras att man handlar lotter där, vilket jag inte gör så det är kört..

Andra tror sig tjäna pengar genom olika transaktioner, aktier, valutahandel t.ex.. Men det är förenat med risker som de flesta känner till.. Finns ingen gräddfil för att bli miljonär..
Nu har något nytt kommit till och det är "Onecoin" inte att förväxla med "Bitcoin", även om tillvägagångssättet liknar varandra..
Polisutredningen av konceptet Onecoin som fått fäste i Skaraborg och Lidköping, fortgår och finns nu för granskning hos polisens Nationella operativa avdelning, NOA.. Pyramidspel säger någon och då bryter de mot lotterilagen..

Onecoin är en kryptovaluta, kan vi läsa även kallad digital- eller virtuell valuta och bygger på samma koncept som Bitcoin. "Pengarna" inom en virtuell valuta är inte fysiska utan består av olika siffror som en dator har räknat fram och sedan krypterat. Det finns ingen centralbank som kan garantera värdet på en virtuell valuta utan det är personerna som använder valutan som påverkat värdet..
Tanken med kryptovalutor är att användarna ska ha möjlighet att enkelt genomföra transaktioner och att det ska bli ett nytt betalningsmedel..
Naturligtvis som i alla fall där något skall introduceras finns det många som lovordar och det är bara att "Googla" på Onecoin så kan man läsa..
Men det finns även flera som varnar.. Du kan lika gärna sälja legobitar och bestämma att de är värda 10 kronor. Eller varför inte 100? När det gäller vanlig valuta finns en centralbank som garanterar värdet. I Sverige gör riksbanken det gällande kronan, i USA är det Federal Reserve som tar hand om dollarn, säger Avanza..
De menar att svårigheterna att ta kontakt med representanter för Onecoin, samt att det krävs en startavgift på minst 100 euro för att få ta del av valutan, är starka varningstecken..
- Det osar väldigt mycket lurendrejeri över detta. Ljusskygga människor ligger bakom. Drygt 1 000 kronor, det är mycket för att lära dig att sälja luft, säger man..

Så det är upp till var och en att bedöma risken.. Inte för att jag har pengar på hög att satsa och även om jag hade det så vore det nog lite för vagt att offra mycket pengar.. Om jag har lite mer pengar än vanligt har jag en tendens att bli snål..

Inga kommentarer:

Shoppingälskande människor sökes.

Vi kan läsa att "Vill du vara med i Kanal 5:s stora succéprogram Ullared? Produktionsbolaget letar efter shoppingälskande människor som...