torsdag 1 september 2016

Rikaste kommun 2015.

Inte för att jag egentligen bryr mig så mycket men det kanske intresserar någon vad gäller de rikaste kommunerna.. Och håller vi oss till Skaraborg så är det ännu Lidköping.. Det gäller "Eget kapital i kommunkoncernen, kronor per invånare 2015."

Men kollar man på hela koncernresultatet blir bilden en annan.. "Resultat före extraordinära poster per kommunkoncern 2015." Då hamnar Lidköping långt ner bland de sämsta resultaten med 1368 kr/inv.. En bra bit ner på listan bara Mariestad, Essunga och Vara har sämre i Skaraborg.. Tidaholm, Skövde, Skara ligger långt före med en bra bit över 3000 kr/inv..
Vet inte vilken betydelse något av detta har, de flesta som bor i en kommun vet väl vad man tycker och hur det är att leva där, både ekonomiskt och socialt.. Lidköping som andra har väl sina fördelar och sina brister, vilka som överväger är det upp till vara och en att avgöra..
En sak är nog kommunen i topp på, visioner.. Men det vore värre om det fanns för lite av dem..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...