torsdag 4 augusti 2016

Campingsäsongen börjar närma sig slutet.

Än är inte sommaren över men de flesta semestrarna är väl det och gäster på campingplatser börjar väl att plana ut.. I den direkta närheten av Lidköping har vi två campingplatser, Filsbäck och Framnäs.. Sedan finns en ute vid Läckö slott..
Västra Götaland är länet som förra året hade överlägset mest bokade gästnätter på sina campingar. De var 3 047 221 stycken. Sommaren är inte över, så än är inte säsongen summerad, men årets siffror ser inte ut att bli sämre. I regionen campas det mest i Bohuslän vilket inte är svårt att gissa..
Kronocampingen som är störst i Lidköping hade förra året 180 000 gästnätter, strax under sex procent av Västra Götalands andelen om jag räknat rätt....
Vad inte många tänker på är att man har öppet året om, man har bland annat konferenslokaler, restaurang och bubbelpool.. Nu står en större huvudbyggnad också klar.. Vilket väl är ett krav för expansion..

På vintern är det inte precis någon större aktivitet där, kan bli en liten topp vid påsk då det kan dyka upp lite gäster.. Kanske lite konferensgäster och restaurangbesök.. Man har åtta året-runt anställda med betydligt mer på sommaren..
Man har satsat en del på husbilscamping vilket nog är klokt. Läste att just husbilar sätter rekord i försäljning detta år.. En liten VW på en släpkärra är en bra lösning..

Inga kommentarer:

Strömavbrott.

Var och handlade på Hjertbergs då det plötsligt blev kolsvart och då menar jag mörkt.. Dagsljuset var det man kunde se genom öppningar, det ...