torsdag 4 augusti 2016

Vårt gamla vattentorn i förfall?

Vi har en mycket vacker stad och speciellt vacker är den på sommaren, där inte minst kommunens gubbar o gummor ser till att vi har en underbar blomsterprakt.. Kommunen gör sporadiskt lit försköningar här och där, torgbron, småbåtshamnen, Framnäsbadet både inne och i Vänern m.m. Men har vårt vackra gamla vattentorn en plats här..

Nu är något år sedan jag läste om att det gamla fina tornet släpper stenar vilket på sätt och viss är kränkande för trotjänaren.. Det har varit avstängt runt om för man befarar nedfallande stenar då underhållet inte varit det bästa. Så någon åtgärd måste till antingen får man riva hela rasket eller så får man ta fram plånboken och restaurera det.. vilket man än väljer så får man ta fram plånboken..

I Trollhättan tog en privatperson hand om ett spannmålssilo och gjorde det till café och små lägenheter samt en konferenslokal..
Kanske inte samma ytor här, men allting borde väl vara bättre än att den gamle kämpen får stå med bara skelettet kvar..
Även i vinterskrud så pryder det sin plats, det vore väl ett slöseri att låta det förfalla.. Någon som hört något om framtiden för vattentornet?

Arkivbilder..
Det gamla vattentornet ska ståta i Skara länge till. Nu planeras det för en renovering. — Det är ett landmärke och betydande del i hur Skara ser ut, det är viktigt att få i skick, säger man.. Det är väl samma här..
Lite kort historia om vårt vattentorn.

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...