onsdag 24 augusti 2016

Att äta ute.

har blivit dyrare.. I Lidköping råder det absolut ingen brist på matställen av olika sorter, runt centrum finns de i massor..
Restaurangpriserna ökade i den högsta takten på tio år under sommaren. Ungefär tre av fem restauranger har höjt sina priser, enligt en undersökning från branschorganisationen Visita.. Nu var det ett tag sedan jag åt ute på stan så jag vet inte.. Men på ställen som "Seniorcenter" kostar det fortfarande 55 kronor, där äter jag ibland.. Men där måste du vara minst 65 år..
Enligt organisationen är den höjda arbetsgivaravgiften för unga den viktigaste orsaken till de höjda priserna.. Men inte alla har väl unga anställda, då behöver de väl inte höja!!
"Vi har extremt låga marginaler i vår näring. Med arbetsgivaravgiftshöjningen har branschen i sin helhet fått ökade kostnader för våra företag på 3,5 procent", säger Visitas vd.. Det kan väl som sagt inte vara generellt..
"Det man kan ana är att höjda priser är det första steget och att man undviker att säga upp personal. Men med högsta sannolikhet undviker man också nyanställningar menar man"..
Ja eller så passar man på att höja ändå när tillfälle ges.. Men se upp, att äta ute har en pris-gräns för folk..

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...