fredag 1 juli 2016

Superregion.

Nu föreslås Västra Götalandsregionen bilda en superregion med Värmlands län. — Vi vill skapa lika stark utvecklingskraft i hela landet, säger utredaren.. Halland stretar klokt nog emot..
Det är inget nytt och allt i linje med politikernas störst är bäst.. Vilket inte minst vi här i denna stad fått erfara i form av utarmning av statliga verk och nu senast en neddragning av öppettider på Skatteverket, försäkringskassan, pensionsmyndigheten, Numera öppet(två timmar) Onsdag–fredag. 10.00–12.00.. Det måste väl gå att kapa en dag till eller varför inte helt hänvisa till internet..
Är det någon som tror på stark utvecklingskraft annat än för vissa städer i en stor superregion för Västra Götaland? Några smulor kastas ut här och där som man kan undvara i de städerna och kommer det en ännu större region kommer smulorna att spädas ut ordentligt..
För Västra Götalands del innebär förslaget att regionen slås ihop med Värmlands län till en superregion. I den nya konstellationen blir 49 kommuner 65 och invånarantalet växer till 1,9 miljoner invånare, skriver man som om det vore en fördel..
Kanske vi skall fixa ett eget Brexit...

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...