måndag 25 juli 2016

Porslinsfestival!

I slutet av 2015 kunde vi läsa att "Kultur- och porslinsfestivalen i Lidköping läggs ner. Men kultur ska det bli sommar ändå" lovade man..
– "Festivaltanken är inte nedlagd. Men den form som kultur- och porslinsfestivalen haft har inte varit den bästa för Lidköpingborna och deras gäster," säger kultur- och fritidsnämndens ordförande.. Jaha och den åsikten är grundad på??

Nu är det ändå ett ställt faktum.. Porslinsfestivalen 2016.. Vid Rörstrand Center den 5-6 augusti.. Man får kalla det vad man vill men har personligen lite svårt att förstå att man hänger sig kvar vid porslin.. Det är bara en spillra kvar av det nu.. Är det mening att detta är ett jippo för enbart Rörstrand center? Där porslinstillverkning inte är så dominerande som det en gång var.. Nu gör man bl.a. Sparbanksgrisar och något mer antar jag..
Det är väl inte kommuns sak att stödja ett handelscentrum, inte ens indirekt!! Speciellt inte när porslinstillverkning vare sig publikt eller tillverkningsmässigt tillför särskilt mycket mot innan..
Undrar om vi får smaka någon spansk Paella tro?.. Men det serveras väl på papperstallrikar så det blir väl uteslutet.. En matmarknad som fanns något år vore mycket trevligt igen.. Men rätter från stor del av världen.. Gärna med en öl till också.. Tror denna bild är från matmarknaden..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...