lördag 16 juli 2016

Garnisonsmuseet i Axvall.

Nog för att man varit på pansarmuseet i Axvall och kollat, det var mäktigt.. Troligtvis är det en del från Lidköping som varit där..
Pansarmuseet har tyvärr upphört! Ett nytt fordonsmuseum med namnet Arsenalen med pansarfordon och övriga militärfordon uppfördes i Strängnäs.. Men ett annat har uppstått i Axvall.. Vad vore Axvall utan en marknad och ett militärt museum..
Efter flytten från Skövde till Axvall fortsätter Garnisonmuseet Skaraborg att utveckla sina utställningar. Och snart är inredningen färdigställd skrivs det..
Det är inte bara föremål som visas.. Utan även ett soldatregistret som innehåller en halv miljon soldater från 1682 till 1901, något som lockat till sig nyfikna besökare.. Måhända en del släktforskare..
I sex söndagar framöver kommer museet att ha öppet innan det återgår till att ha måndagsöppet.. Kanske det får bli en tur någon tråkig dag..

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...