lördag 16 juli 2016

Tomma lokaler i centrum

Många lokaler tomma i centrum skrev NLT och det är det, men man tröstar sig med att nya hyresgäster är på gång..
Och det är väl bra, men det skall överhuvudtaget inte finnas många tomma lokaler i ett centrum, det är inget friskhetstecken.. Vårt centrum är ett "lördagscentrum", fram till klockan två, sedan helt öde, resterande tid av veckan är det halvfullt eller nästan tomt..

Nu kan butiker och annat upphöra av många orsaker, men tyvärr verkar det för det mesta som om det är ekonomiska bekymmer bakom.. Waynes Coffee shop gick väl på röda siffror. Garströms kom inte upp till sin standard och flera av de som slutat fick troligtvis kämpa, vilket blev för mycket..
Garströms detta anrika ställe MÅSTE kunna drivas med god förtjänst.. Men då fodras det hårt jobb och yrkesskicklighet.. Med sådana lokaler måste det kunna gå att göra en underbar "kaffemiljö" eller varför inte också kunna ta sig en öl eller ett glas vin.. lokalerna riktigt skriker efter något utöver det vanliga.. Men andra typer av butiker behövs också i centrum än fika/matställen..
Solbryggor i alla ära men de ger inget större tillskott när folk har flera naturnära solställen i närheten.. Och under lång tid av året är de i princip obrukbara.. Motortorsdag är ett bra alternativ..
Garströms måste få en ägare som klarar av att driva det med ansvar för yrket och veta hur man marknadsför rörelsen, annars är snart dessa lokaler tomma igen.. Enbart trevliga lokaler hjälper inte och de kanske behöver en uppgradering..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lönsamheten beror säkert mycket på hur hög hyran är (vet jag inte). Nu vill ju den nuvarande Garströmägaren ha 700 000 för rörelsen, vilket låter absurt mycket. En stor del av inredningen (kanske allt) är ju k-märkt och får inte tas bort i alla fall och en del kanske ägs av uthyraren. Så vad vill hon sälja? Kundunderlaget? Konceptet? Det är väl klart att det blir svårt att göra vinst om man måste betala 700 000 först. Samma situation är det troligen med Cesarstugan utanför Falköping. Där vill ägaren sälja för nästan 10 miljoner. Visserligen ingår jordbruk, stall, bageri, restaurang och teater, samt 3 hus, men det blir nog tufft att få lönsamhet ändå. Fast nog är både Garström och Cesarstugan något som borde bevaras.

Leif Johansson. sa...

Vad jag förstår har man fått en ny innehavare till Garströms som snart tillträder. Och antar att man är insatt i förhållandena och kostnaderna som gäller.. Därför är det ännu viktigare med ett bra koncept och det måste innehåll kvalité.
Man har ju bytt ut en del invändigt så det måste väl antar jag finnas mer att förbättra. Ett sådan rörelse som ett konditori lever nästan helt på vad man har att erbjuda både i form av fika och trivsel..
Och 700 000 låter mycket märkligt om man betalade såvida inte t.ex mycket ingick typ råvaror..

Shoppingälskande människor sökes.

Vi kan läsa att "Vill du vara med i Kanal 5:s stora succéprogram Ullared? Produktionsbolaget letar efter shoppingälskande människor som...