tisdag 7 juni 2016

Tågverkstaden

verkar som om den blir av trots Trafikverkets fientliga inställning till Kinnekullebanan.. Sällan man ser kommunen kastar sig in i sådant osäkert projekt.. Men klart har man tio års kontrakt med Västtrafik så är väl det värt något.. Antar jag..
Det är på något sätt ett underligt bygge som svävar lite i "marginalen".. "Om upphandlingen slår väl ut kan bygget börja i sommar"? Ungefär som med bygget av Burger King, "vi startar när vi får tid för det."
Kommunen skall som med så mycket annat där Trafikverket är inblandat stå för kostnaden på 22 miljoner kronor och får förlita sig på kontraktet med Västtrafik.. Trafikverket är i princip enbart intresserade av höghastighetstågen mellan storstäderna och som går lös på miljarder och åter miljarder.. För Kinnekullebanan har man knappt några medel alls och kan inte garantera något, inte ens hastighetsanspråk skriver man, ett tragiskt statligt verk..
Men först skall man se så det håller sig inom budget när anbuden nu öppnas annars blir det "omtag".. Håller det sig där kan det stå färdigt juli nästa år.. Ett bygge som kanske aldrig borde startas, men man har ju sagt att det lätt skall gå att inhysa annan verksamhet där, vi får se..
Har för mig att jag läst att detta skall rivas och ersättas med en ny byggnad.. Räcker drygt 22 miljoner för det? Hur mycket tågverkstad blir det?

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...