lördag 11 juni 2016

Ny affär av AB Bostäder.

Nu har vi kunnat läst om ännu en fastighetsaffär som AB Bostäder är inblandad i... Nu har man köpt det gamla huset efter Torggatan vid övergången till Rörstrandsparkeringen.. Som har inhyst flera verksamheter.. Var väl en frikyrka en gång i tiden!
Man pungade visst ut dryga 6,3 miljoner för bygget och antar man inte köper för att låta huset stå där.. Det blir säkert bostäder av det hela, renovering eller rivning av huset och nybygge återstår att se..
Kvarteren runt där har varit föremål för arkeologiskt intresse så den biten borde väl vara avklarad när AB Bostäder skall bygga där..
Inom kvarteret Bifrost 4 där detta hus ligger utförde Västergötlands museum en arkeologisk förundersökning juli 2006. Undersökningen föranleddes av att fastighetsägaren planerar byggnation inom tomten.. Men den byggnationen blev det aldrig något av och bygglovet upphörde att gälla efter fem år.. Nu får AB Bostäder ansöka igen..
Kan man tro på nybygge här kanske, en renovering lär nog inte bli så mycket billigare..

Ingen redigerad bild, därför ser bilden ut som om huset lutar, men ni förstår ändå..

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...