lördag 11 juni 2016

Inkomstkrav för hyreskontrakt.

Tidningen Hem & Hyra har gjort en undersökning om hur din inkomst räcker till ett hyreskontrakt.. De flesta har en lägsta gräns vad du kan ha i inkomst för att få ett kontrakt..
Nära hälften vill inte räkna in bostadsbidrag, barnbidrag och underhåll i inkomsten.. Dit hör AB Bostäder Lidköping enligt tidningen.. Där krävs borgen för låg inkomst, har tyvärr inte funnit vad man menar med låg inkomst, kanske någon vet? Tre gånger hyran i inkomst är vanligt förekommande i tabellerna..

Vilket jag finner märkligt med AB Bostäder, då jag vet att boende funnits/finns som kommit på sned i samhället, utan jobb och bara med socialbidrag.. Och det i hus ägt av AB Bostäder. Om de har en social borgen kanske.. Det är inte bara hyran som skall in, det är även viktigt att ingen hyresgäst ställer till oreda för andra boenden..
Forskarna menar att inte alltid inkomsten visar på hur villig man är att betala hyran i tid, där en som har lägre inkomst kan vara nog så villig att betala hyran riktigt, medan en med god inkomst kan slarva..

Detta gäller naturligtvis inte för asylboende som blivit ett boende utanför den ordinarie hyresmarknaden och med egna regler.. Där sätter staten agendan mycket mer alert än på den ordinarie delen

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...