söndag 12 juni 2016

Linbana?

Trollhättan..
– Utred förutsättningarna för en linbana som ett inslag i kollektivtrafiken på sträckan Resecentrum–Drottningtorget–Innovatum science center.. Menar Moderaterna i Trollhättan i kommunalfullmäktige..
– Med ett system med linbana i kollektivtrafiken skulle Trollhättans attraktivitet öka, både som bostadsort och pendlingsort. Sträckan mellan Resecentrum, Drottningtorget och Innovatum skulle inte upplevas som lång, och miljöarbetet skulle ta ett stort och synligt kliv framåt, säger man i motionen..
Kan väl vara intressant men varför skall man alltid tugga om miljön? Detta färdsätts positiva påverkan på miljön är noll. Kan naturligtvis ses som ett steg för miljömuppar.. Som alltid vill se Sverige gå före med allehanda dyrbara experiment..

Kan inte se detta exempel som användbart någonstans i Lidköping.. Möjligtvis då över Kinneviken till Kinnekulle, men det skulle nog inte vara en ekonomisk bra affär.. Inte många månader på året det vore användbart..
Eller från externa stora parkeringsplatser till centrum för dem som vill förbjuda bilar i centrum.. Men jag tror inte folk vore villiga att ta på sig den extra kostnad och tid som det krävde så det är nog bäst som det är.. Kanske kommun kan få tummen ur arslet och anlägga ett parkeringshus bakom Åhléns eller vid De la Gardie parkeringen..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...