torsdag 5 maj 2016

Nedskräpning vanligare syn.

Cyklar mycket som jag skrivit innan och då hinner man reflektera, kollar på vår stad och vad som sker där..
Tar man vägen förbi centrum och över gamla kör/torgbron speciellt en söndagsförmiddag, så slås man av hur mycket skräp folk slänger ifrån sig.. När man käkat upp sin kebebtallrik eller vad det är så kastar man aluminium förpackningen där man står och denna söndag såg jag flera stycken på bron..
Även efter gånggatan tänker på Stenportsgatan trots det finns otaliga papperskorgar slängde man på gatan eller i de blomsterrabatter som står utplacerade. Vad fattas dessa människor? Bortskämda? Med att de vet att kommunen städar upp, då anser man sig kunna slänga skiten på marken.

I riket så närmare sju av tio svenskar upplever att nedskräpningen har ökat. Det framgår av en mätning SCB har gjort på uppdrag av organisationen Håll Sverige Rent. Och trenden går i fel riktning. Efter det att nedskräpningen minskade 2010 har det ökat. Sverige blir bara lortigare och lortigare.. Det finns kommuner som mäter nedskräpning, Lidköping är tydligen inte med där. Fann inte stan på "Håll Sverige rent" och "Kommuner som mäter skräp"..
Fimpen skriver man är värsta skräpet men kollar man på stenbeläggningen på gånggatan(Stenportsgatan)så tycker jag att tuggummi är ett jäkla gissel..
Nu kommer snar tiden då man börjar grilla ute och sjökanten är populära samlingspunkter, det är väl bra om man vore så kloka att man tog med sig påsar att slänga skiten i.. Men tyvärr, förra sommaren tog jag denna bild nedanför Kronocampingen. Tråkigt..

Inga kommentarer:

Framtiden med pension

Läser en del åsikter om pensionen att vi skall göra si eller så.. Klarar du av det så det viktigaste är att arbeta ett helt arbetsliv och ...