torsdag 5 maj 2016

Försköning av centrum pågår

Eller vad det kallas... Tidigare bökade man med att göra om gamla kör/torgbron vilket resulterade i sämre framkomlighet.. Nu håller man på med att sänka trottoaren vid huset med Nordea(ännu) till gatunivå.. Har väl läst om varför man gör det, men kan inte komma på det.. Måste väl vara något kosmetiskt och kanske något praktiskt.. Missförstå mig inte det blir med all säkerhet en förbättring.. Har aldrig varit emot förändringar..

Att ha trottoaren på samma nivå som gatan låter säkerhetsmässigt inte bra, såvida man inte tänkt sig stoppa biltrafiken.. Men då slår man ett slag mot hela centrum så det får vi väl inte hoppas..
Nu är det för tillfället trångt igen att ta sig fram när man kommit till bro-änden mot torget. Även för stadsbussarna som får knò sig fram med övrig trafik.. Men nästa vecka är det nog som vanligt igen.. Med en ny förändring av trottoaren.. Det blir ett smalt körfält kvar skall man enkelrikta eller ska trafiken använda sig av delar av den förlängda trottoaren? Eller skall bro-förlängningen gå hela biten över och det blir ett övergångsställe, vi får se..
Trodde man skulle stoppa där huset slutade men man fortsatte av bara farten och skall tydligen ta hela brons bredd att lägga om..
Den nya toaletten vid torget nästa projekt?

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...