söndag 10 april 2016

Folkparkerna.

Läste om att -"Folkparken Fokus i Skara har sedan länge varit en stor mötesplats. Nu vill de ideella krafter som engagerar sig i parken få den att leva upp ännu mer precis som förr i tiden." Där var man mycket när man var motorburen ungdom..
Det är väl bra.. Men till svunnen tids enorma intresse kommer man nog inte igen, därtill finns det för hård konkurrens nu. Vi som har några år på nacken har väl alla minnen från Folkets Park Lidköping, som var samlingspunkt på lördagar för folk en bra bit utanför kommunen.
Undrar om inte publikrekordet för Folkets Park är runt 7-8000 betalande, som mest fanns det tre dansbanor har jag för mig. Och den stora gröna scenen där berömdheter uppträtt såsom Paul Anka.. Bröderna Cartwright(Bonanza) ikonen Little Joe gestaltad av Michael Landon var väl publikdragare.. Kommer ihåg en grupp som hette Malmstenstruppen som alltid drog folk och så var det "Barnens dag i parken med stort tivoli..
Folkets Park Lidköping finns fortfarande kvar nu med restaurangdelen "Näcken" i anslutning till Vänermuseet men nu är det bara sporadiskt utnyttjande av parken, PRO, Auktioner, 1:a maj o.s.v... Chansen att denna park skulle uppstå igen till fornstora dagar är nog i princip obefintlig.. Men frid över den tiden, den har givit många minnen som när man ragga med sin Amazon sport utanför vid sluttid för att kolla brudarna..
Så här såg inte entrén ut på det ljuva1950-60-talet men den ligger där den låg då.. Borta är scenen och gamla dansbanan och borta är de permanenta lotteristånden som låg i anslutning till Rotundan..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.