söndag 10 april 2016

Den ljuvliga fikatid nu kommer.

Som bloggen skrivet om innan så ligger inte Lidköping efter Alingsås vad gäller att vara utpräglad fikastad, snarare före.. Men media tycks inrikta sig på Alingsås..
Till och med utländska media inriktar sig på Alingsås och det är väl deras sak.. USA Today rapportera från Alingsås kaféliv. Det skrivs att det är en global trend där maten och lokala traditioner utgör allt viktigare inslag i resandet. Därför ska man nu marknadsföra Västsverige som landets fikacentrum.. Där kunde man inte utelämna Lidköping det hade varit ett fiasko..
Genom stöd till tre kommuner – Alingsås, Vara och Lidköping – ska man utveckla fikakonceptet till en kugge i besöksnäringen. Till hösten ska det finnas bokningsbara paket på nätet, med bland annat "fikavandringar" som alternativ meddelas det.. Till hösten? Är det byråkrati i vägen??
Vi har ju redan haft vecka där restauranger i Lidköping erbjöd en vecka med speciella erbjudanden, men de hade väl inget stöd från någon vad jag förstod.. Å andra sidan kan en "fikavandring" stänka över på matställen..
Under sommarhalvåret har du i centrum fikaställen i nästan varje gathörn med en tillhörande uteservering, på trottoaren eller någon innergård.. Så snart när träden börjar få färg så sätter vi oss ute och tar en kaffe och kanske ett bakelse. Vi tar denna bild som ett löfte vad snart tar sin början..
Arkivbild..
Och ge fan i träden runt torget, låt dem stå kvar...

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...