fredag 1 april 2016

Dags för ökad UV-strålning.

Nu börjar den tiden då vi efter en lång vinter gärna vill njuta av solens glans vilket mest är till nytta men tyvärr också kan medföra problem.. På de platser där det ännu finns snö så förstärks solens UV-strålning upp till 80% har jag för mig och kan ge huden en liten "UV-chock".. När vi bleka efter vinterns mörker utsätter oss för denna UV-strålning fodras försiktighet.. Men troligen vet alla om det och med människan är det så att en del tål solen medan andra inte.. Men även om man tål solen kan för mycket strålning påverka..
SMHI mäter UV-strålningen varje dag och den 1 april är den strålningen låg i vårt område men de ökar naturligtvis varefter veckorna går och solen når zenit( 90° över astronomiska horisonten)..

Har ni något intresse för UV-strålning finns värden här på SMHI..
Info om mätningen finns här..

Med förhoppningar på en varm och skön sommar, vilket inte alltid behöver betyda sol från en klarblå himmel... Bara förskonade från nyårsväder i midsommar.. Just denna dag är det sol men på förmiddagen blåste det jäkla småkallt.. Får se om man kan sticka ut näsan senare på dagen..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...