fredag 1 april 2016

The Bert Karlsson stårry...

Jaja man upphör aldrig att förvånas som tur är kanske..
Enligt NLT så blir nu Bert Karlssons resa från dansband till flyktingboenden teater... Kommer ihåg många "konfrontationer" med honom då vi byggde Skara sommarland...
Det är Uppsala stadsteater som ska skildra Bert Karlssons livsöde på scenen.. Vad tusan skall han där och göra? Kunde man inte finna lokal på närmare håll där det hela började.. Även Lidköping har förbindelser, vilken av den äldre generationen har inte varit på Club Alexander, i folkmun kallat Beneboa!!
Den nya rollen han har som "flykting-entreprenör" är inte så intressant det är under tiden som skvbolagsdirektör för "Marianne" hette det väl som är rolig att följa.. Och även fram till den tiden.. Kan inte After shave o Galenskaparna göra en helt ny show av det hela? Då kan det bli "Drag i galoscherna" som en partivän till Bert uttryckte sig.. Per Fritzell kunde spela Bert..
Främling ska göras i samarbete med Riksteatern och får premiär den 19 januari nästa år, skall man ut på vischan och visa upp sig också då? Vem som ska gestalta Bert Karlsson är oklart.. Får bli två då, en som ung en annan som äldre, han är ju fyrtiotalist... Får se om uppsättningen gör succé, delvis beror det väl på storyn och rollbesättningen.. Bara det inte blir ett inslag i flyktingdebatten.. Kanske Claes Malmberg som Bert.. Om inte hans ideologi sätter käppar i hjulet för att spela en "kapitalist"..

Och artikeln om Bert Karlsson var ute före 1-april så det är inget aprilskämt, såvida man inte tog det i förskott.

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...