torsdag 15 november 2012

Sagan om Medeltidens Värld.

Ja då har man kollat på Uppdrag granskning och Medeltidens värld. Och det var väl så illa som man tänkt sig. För egen personlig del var nog den biten med att hyra marken av Bert Karlsson på tjugo år kanske det som var mest svårsmält. Man nämde en summa på 800 000 kr, om den summa gäller varje år i tjugo år är det en skandal. Men tydligen pågår det juridiska förhandlingar. Men man kan inte sälja parken heller, tycker mig ha läst om att förhandlingar skulle pågå om just detta.
Nu bor inte jag i Götene och mina skattekronor har inte slösats bort, med det inte sagt att inte skattepengar slösas bort i Lidköping.
Men jag kan förstå de Götenebor som är frustrerade över vad man kunnat fått för de ca 100 miljoner kronor som man lagt ut på Medeltidens värld hittills. Och det genom otroligt dålig koll och ibland mycket tveksamma upphandlingar, på gränsen till korruption. Kopplingen till Grävtjänst i Götene kändes inte helt korrekt. Götene grävtjänst, ett bolag som ägs av kommunstyrelsens ordförande Bergstens(KD)svågrar, har fakturerat stora summor på löpande faktura.
Droppen för många i Götene måste väl vara som det nämdes i programmet, den kommunala musikskolan som kostar 1,9 milj att driva per år och underhåll av ett stängt "lekland" kosta 4,7 milj.
Nej kära politiker och andra inblandade i denna härva, ert eftermäle lär inte ge goda vitsord.
Bubblan på bilden är rund då det begav sig en gång i tiden på Äventyrslandet, nu är den stungen platt.

En presskonferens har hållits om denna affär efter Uppdrag gransknings reportage. Kommunstyrelsens nuvarande ordförande Kenth Selmosson (S) och förre ordföranden Bo Bergsten (KD) hade varken några bortförklaringar eller allvarligare tillrättalägganden efter programmet utan konstaterade bara att det mesta gått fel från början. – Det här har kostat alldeles för mycket pengar, det blev inte bra och det ber vi om ursäkt för, sade Selmosson. Det kan man lungt påstå att det kostat för mycket. Och det är bra att man ber om ursäkt, men frågan är om man lärt sig något.
Inte så mycket att man ställer sin plats till förfogande i alla fall. – Jag har aldrig haft den tanken, sade Selmosson.
I Lidköping utsåg man en syndabock till värmeverks-skandalen och "svartbygget", nog kan ni i Götene alltid klämma fram en syndabock.
Oppositionen hade en egen pressinformation där Anders Månsson (GF) framförde besk kritik och krävde kommundirektör Rogher Selmossons och Bo Bergstens avgång. – Han och Rogher Selmosson är de ansvariga, säger Månsson.

- Från kommunens sida har vi aldrig haft för avsikt att dölja någonting kring Medeltidens värld, förklarade Kenth Selmosson.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...