måndag 13 november 2023

Fattigdom

 Då tänker jag på ekonomisk fattigdom inte social som kanske kan ha kopplingar men här gäller det den ekonomiska situationen..

Man kan läsa om fattigdom i Sverige och man tar fram exempel som verkar vara mycket jobbiga för vederbörande..

På EU-nivå används ett relativt mått, den som har en inkomst som understiger 60 procent av medianinkomsten i landet ses som fattig.. Medianen är  23 000 kronor i Sverige.. Detta samtidigt som medellönen är 26 500 kronor..

SCB använder begreppet låg inkomststandard för absolut fattigdom. Det innebär att inkomsterna inte räcker till nödvändiga levnadsomkostnader. För en ensamstående förälder med ett treårigt barn går gränsen vid 14 936 kronor per månad..24 jan. 2023..
 
Men allt är ju relativt, någon med ingen bil, inga större skulder och ensamstående inga barn hemma kan klara sig på mindre än vad andra kan med större utgifter.. Ensamstående med barn är mer utsatta..

Kollade på Gamla staden där jag bor och där skall det enligt SCB finnas 2021 13% fattiga och som tur är så verkar det som jag klarar mig, behöver inte vända på slantarna ännu..
 
Så någon helt rättvisande bild är väl svår att få det finns de som klarar sig på mindre än vad andra gör på grund av vad man får över när det mesta är betalt.. Men alla vill vi nog ha mer..

 


 

1 kommentar:

NOVELTY sa...

Hallå; Är du i behov av ett akut lån? Jag heter Emily's Janssen, jag är låneansvarig och finanskonsult på Novelty Finance. Det har kommit till min kännedom att privatpersoner och företag har så svårt att få lån antingen från banker eller andra finansiella institutioner. Mitt företag (Novelty Finance) är här för att tillhandahålla och hjälpa dig med det lån du behöver

Oavsett om du vill ge din livsstil ett lyft eller om du har en oväntad utgift att ta itu med, är ett lån från NOVELTY FINANCE det kostnadseffektiva sättet att få det att hända.

NOVELTY FINANCE är flexibel: du kan låna upp till fem miljoner euro (5 000 000,00 €), med lämpliga återbetalningsperioder från 6 månader till 30 år. Vi erbjuder ett heltäckande utbud av privatlån, företagslån, bostadslån och skuldsaneringslån som kan anpassas för att passa dina förändrade behov och omständigheter till en ränta på 3 %.

Vad du får:
 Omedelbar tillgång till dina pengar efter godkännande
 Konkurrenskraftiga räntor
 Flexibla återbetalningsvillkor
 Möjligheten att betala av ditt lån snabbare (extra betalningar minskar lånebeloppet)
 Enkelt godkännande om du behöver ytterligare medel
 Din första återbetalning av lånet börjar om sex månader efter godkännandet.

Hur man ansöker:
Att ansöka om lån är snabbt och enkelt!
Företag eller privatpersoner som är intresserade av att ansöka om ett lån med Novelty Finance och behöver mer information om låneerbjudandet, bör SKICKA ETT E-POST till: noveltyfinances@gmail.com

Villkor gäller.

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.