fredag 10 mars 2023

Snatterier!

"Flera matbutiker vittnar om ökat antal snatterier. Högre matpriser är en av orsakerna. En handlare har observerat att snatterierna även ökar bland den äldre kundkretsen..
I takt med att livsmedelspriserna stiger, ökar också snattandet. Handlare vittnar om fler stölder av kattmat, mejeriprodukter och kött.."
Det är inget man kan gilla men undrar hur många av dessa "nya" snattare är det som har fallit offer för de höga priserna som t.ex. har katt kanske som enda sällskap och plötsligt finner att de inte har råd❓Man kan knappast vända sig till socialen och be om bidrag för kattmat..
I mängden av de som är tvångsmässigt styrda av att snatta har det troligen växt fram dessa som prisrna nu har passerat en gräns där man innan knappt hade råd har det nu blivit "illröda" siffror..
Påföljden är beroende av ålder på snattaren men även på varans värde. Den vanligaste påföljden för snatteri är böter eller strafföreläggande (böter - eller villkorlig dom).. Om värdet är max 800 kr döms det som snatteri läste jag..
Tyvärr ger också butikernas svinn en del av högre priser, en butik med hög andel snatteri har sämre konkurrens-kraft mot andra butiker..
Klarar mig bra ännu på grund av ett ensamhushåll så det går att hålla kostnaderna nere.. Att paprika blivit en prismässig lyxvara och svindyr rör mig inte i ryggen, behöver alrdig mer äta paprika i så fall🙄

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.