torsdag 9 mars 2023

Sa någon mat?

Vet inte hur många gånger som denna blogg skrivit om mat och priser, många gånger är det och här blir det en gång till😏
Genom att välja rätt butik kan du spara tusentals kronor om året. Här listas de 5 billigaste matvarukedjorna just nu! Det är genom "Matpriskollen":
1. Willys och Lidl. Willys har förvisso Sveriges billigaste matkasse och kedjan har samma prissättning i alla butiker över hela landet. Men på delad etta-plats finns också tyska Lidl men ett klart mindre sortiment..
2. ICA Maxi. Noll till sex procent dyrare än Willys. ICA handlare sätter egna priser för att maximera vinsten. Det finns ett fåtal butiker i västra Sverige som matchar Willys priser men annars är de dyrare..
3. Stora Coop. Lokal prissättning och är sex till elva procent dyrare än Willys. Stora Coop har ett bra medlemsprogram med bonus på inköpen.... -Själv har jag en X-Tra butik alldeles inpå knuten så det blir mycket köp där och där är nog priserna högre, men eftersom jag är ensamstående så fungerar det..
4. City Gross. Central prissättning cirka tio procent dyrare än Willys. City Gross lämnar ofta tio procent på hela inköpet till medlemmar.. Finns ingen i Lidköping Skara är väl närmast så att åka dit kan göra köpet dyrare..
Men va tusan go och glad skall människan vara vi kan ändå inte särskilt mycket göra annat än att se till att överleva😎 Och snart även om det inte nu verkar så kommer en varmare årstid då får vi försöka att göra det bästa av situationen i den mån det går..
Internet.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.