fredag 27 januari 2023

Sämre husbyggande.

I början av 1980-talet byggde vi ett hus, vi gick från lägenhet till att köpa ett monteringsfärdigt hus då fick vi hjälp att få lån från bank.. Det är nu sålt för länge sedan..
Huset som man smällde upp det på en dag, men det återstod hela inredningen, takpannor och annat som att anlägga tomten utanför.. Det var i princip bara stommen vi köpte ett tak över huvudet..
Då var det åstramning med bankerna som blev hårdare med lånen, de ställde hårdare krav på låntagaren, men det gick att ta sig förbi..
Numera under det sista kvartalet 2022 såldes 45 procent färre nyproducerade bostäder i Sverige jämfört med samma period 2021, enligt Hemnet..
Värst var det tydligen för nyproducerade villor och radhus, där blev minskningen hela 60 procent..
Det har gjort att den branschen som bygger småhus drabbas åter, därför har Götenehus varslat folk om uppsägningar hur mycket får väl förhandlingar avgöra..
En osäker marknad i framtiden gör troligen att folk avvaktar lite och dröjer med kanske sitt livs största investering.. Man köper bostaden på ritning med inflyttning en bra tid framåt vilket kanske i dessa tider är osäker investering..
Så vill väl många som äger sin bostad nu sälja sin först för att få en form av facit för ekonomin, vilka förutsättningar man har..
Det är väl knappt på "Limtorget" man tänkt sig bygga, där finns nog ingen plats, såvida man inte har turen att komma över ett befintligt..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.