lördag 26 november 2022

Dyrt att bli gammal!

Med stigande ålder kommer det att bli svårare att röra sig, är inte rörelsehindrad så mycket ännu men den tiden kommer då det blir svårare..
Redan nu vågar jag inte använda mig av cykel på grund av viss obalans så jag har börjat kasta öga på typ permobil, speciellt sedan grannen köpte en..
Men det uppstår problem och det äv förvaring under vintertid.. Vår hiss var för kort så dörrarna stängdes inte.. Hyresvärden hade en lokal i källaren som hade passat bra men att ta sig dit var svårt..
Det finns en källarnedgång på en gavel till huset men den bedömdes för brant att köra ner för och ansågs vara farligt.. Kontaktade hjälpmedelscentralen för råd men de kom inte fram till något..
Kommun ger inte längre några bidrag till "garage" för permobil och hyresvärden har jag inte ens frågat.. Återstår att ÄVEN köpa ett garage och ställa upp nedanför balkongen på första våning och dra ström från lägenheten till garaget.. Om värden tillåter..
Har du inte ordnad plats för förvaring för sådant hjälpmedel i vardagen så var beredd på ett jäkla bök och dyr kostnad.. Alltså tillgång i markplan eller hiss som är stor nog..
Arkivbild.
Något liknande detta kan man tänka sig men det belastar kontot med ett antal tusenlappar och med tanle på att en permobil är betydligt dyrare så får man ta ett djupt tag i kontokortet..
Internet.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.