måndag 26 september 2022

VA notan

den har inte ännu nått sin topp.. Har flera gånger tjatat om det och det är att vi i Lidköping kommer att få en högre VA-räkning på grund av att vårt nya reningsverk med tillbehör blir svindyrt.. Undrar vad den slutgiltiga siffran blir.. Man får väl lägga till flytten av båttillverkaren "Micore"också tror det var 30 miljoner som kommun fick punga ut..
Det nya reningsverket kan komma att fördyras med 252 miljoner kronor.. Det är en rejäl kostnadsökning på grund av konjunkturen är ursäkten.. Frågan är om detta pris blir det slutgiltiga som sagt..
Efter att priset på mat, el och bränsle ökat kraftigt den senaste tiden kommer nu nästa dystra besked för svenskarna. Många kommunala VA-bolag chockhöjer nu priset på vatten och avlopp, rapporterar TT.. Ingen nyhet här i kommunen det har redan påbörjats och mer lär det bli.. Går väl på några miljoner att riva det gamla också..
Det var tal om att bygga in det gamla verket med tak över men det gillades inte, ett nytt skulle det vara för det går inte att ha ett reningsverk intill ett prestigeområde som Hamnstaden, kan ju sippra ut lukt av den anledningen kickade man också bort båttilverkaren "Micore"..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...