torsdag 7 juli 2022

Flygövning.

Det har pågått en gemensam flygövning på Skaraborgs flygflottilj, F7, i Såtenäs. Svenska och brittiska flygvapnet övade tillsammans, där fanns också försvarsminister Peter Hultqvist (S) på plats..
Piloter från ländernas båda flygvapen har under några dagar utfört en drös med övningar tillsammans. Sverige deltar med sina Jas 39 Gripen och Storbritannien med sitt stridsflyg Typhoon..
Övningarna sker inom ramen för försvarssamarbetet Joint Expeditionary Force (JEF) som leds av Storbritannien. Flera JEF-övningar är planerade att genomföras i Sverige och Finland under sommaren, med anledning av att länderna sökt medlemskap i NATO..
I dagarna har man presenterat vårt nya flygvapen, det står:
"Nya Gripen E ska klara mötet med de nya mest avancerade ryska planen och med nytt ryskt luftvärn. Jämfört med nuvarande Gripen blir det en avsevärd förbättring.."

Kanske vårt flygvapen får bli lite mer aktivt vid vissa händelser i och med det "eventuella" NATO medlemskapet och inte bara ägna sig åt fotografering.. Nu kanske Sverige får ta sitt fulla ansvar för demokratin..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Centrum!

  Samtidigt som en ny utredning visar att Lidköping är en bra och stark handelsstad stänger flera butiker i centrum. Men butiksnedläggning...