söndag 26 juni 2022

Smygande prishöjningar

Maten blir dyrare antingen genom direkta prishöjningar eller "smygvägen" att minska innehållet..
Och ursäkterna är nästan otroliga allt för att slippa ordet prishöjning.. Att minska innehållet kommer inte som någon överraskning för oss, det knepet är numera beprövat..
Där fins några exempel på då man antagligen tror att folk är korkade.🙄
Bantade kaffeförpackningar har skapat stora rubriker de senaste åren. För några år sedan krympte Gevalia sina paket från 500 till 450 gram, Löfbergs Lila och Zoégas hade redan tidigare gjort samma sak..
Toblerone, biten som tidigare vägde 170 gram har minskat till 150 gram, och den som vägt 400 gram har krympt till 360 gram..
Även chips kostar i dag mer än tidigare. Detta efter att både OLW och Estrella för några år sedan beslutat att krympa sina chipspåsar från 300 gram till 275 gram..
Arlas filmjölk väger mer än den rymmer..Mejerijätten Arla har också gjort sig skyldigt till krympflation – genom att minska innehållet i sina filpaket..
Slotts Original Senap har en ny förpackning, och innehållet har minskat från 490 till 450 gram. Priset är fortfarande detsamma, det har gjorts utifrån ett återvinningsperspektiv.. 🤣
Santa Maria bytte ut ströaren – och fick plats med mindre i kryddburken..
Magnumglassar blev mindre magnum – för hälsans skull..

Det blir kritik ett tag sedan vet företagen att det ebbar ut och folk handlar som vanligt igen.. Men någon gång kan det gå för långt och varan blir plötsligt icke längre gångbar.. Man chansar och lägger upp en ny strategi..
Vi förmodas efter lite gnäll sitta still i båten och anpassa oss, själv har jag börjar sortera inköpen lite..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Blockad.

 Nu när det övertidsblockad för vårdpersonal och naturligtvis får Lidköpings sjukhus i vanlig ordning dra det kortaste strået då avdelningar...