tisdag 8 mars 2022

Våldsbenägna män.

NLT idag tar upp "männen från Lidköping som slår och våldtar kvinnor"..
Naturligtvis inte med namn det förbjuder väl den ibland misriktade pressetiken som kan hänvisas till i flera fall..
Men är man inte dömda så har det en mening med att inte visa namn kan också vara att mannen har familj som drabbas vid namngivning, kan finnas barn i eventuell familj..
I en del av fallen skulle man nog kunna namnge dem som en vink att detta kan ske och att det inte bara är kvinnorna som drabbas.. Det kan komma som ett extra straff då de straff samhället dömer ut ibland kan vara löjligt låga i förhållande till vilket lidande de åstadskommit, kan vara ett livslångt lidande..
Varför ska då gärningsmän komma lättare undan även om de döms i princip ha avtjänat sin gärning mot samhället, något samvete lär de inte ha i alla fall..

Vissa kan göma sig bakom drogproblem som inte är skäl nog då kan man sluta med droger eller låsa in sig långt ifrån en kvinna.. Är det sedan barn med i bilden borde straffen bli mycket mycket kännbara..
För inte lär dessa som Ebenezer Scrooge hemsökas av spöken som visar dem vad de gjort snarare att de efter ev avtjänat straff snart glömmer och fortsätter sina onda gärningar..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...