måndag 29 november 2021

Kostsam renovering?

Satte mig och läste min tre dagars tidning som låg i tidningsfacket utanför dörren och där stod det om folk som var rädda för en för stor hyreshöjning..
Man kunde läsa om "förestående renovering där stambyten, ny ventilation och byte av fönster är aktuellt. Det planeras även åtgärder för att höja standarden i lägenheterna och de gemensamma utrymmena. Det handlar om badrum och kök som i olika grad ska få högre standard.."

Vi har haft två större renoveringar här i huset, den första då bytte man fönster, dörrar, satte in nya kontakter för el och lite till.. Men detta renderade inte i någon höjning av hyran då det räknades som underhåll vilket inte man får höja hyran för..
Men men... Så kom den andra renoveringen och där tog man golv,(mattor), badrum, ventilation, totalrenovering kök. och om det var något mer som jag glömt.. Där hyrde jag en stuga på Kronocampingen då det var svårt att bo kvar för de pengar man slapp betala hyra för under den tiden.. Vilket gick bra, lite dyrt bara när man gick till restaurangen där och tog sig en öl à la 70 kronor flaskan.. Frivilligt men va tusan..... En öl eller fler måste man pressa ner..

Så man får skilja på vad som är underhåll och renovering men här talas det om rejäla hyreshöjningar vilket vi inte ens kom i närheten av..
Här skrivs det om 1 300 kronor till 2 500 kronor i månaden. Ökningen beror på hur stor lägenhet man hyr.. Och det kommer naturligtvis att kännas av för många.. Vi hade möten med hyresvärden några kom men har ni åsikter och vill höra hyresvärdens resonemang, GÅ DIT...
Mitt vardags rum innan man kunde ställa tillbaka sakerna..Vi hade även dusch och toaletter ute på gården fför dem som valde att bo kvar i röran fick nytta av detta sista veckan..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.