132 ton mandelmassa, 211 ton grädde och 2,6 ton kardemumma – det går åt mycket ingredienser när svenskarna i dag äter närmare 6 miljoner semlor..
Å andra sidan är det väl snart semlor året runt och den traditionella semlan är inte längre ensam, tyvärr.. Under 1950-talet då man växte upp var det stenhårt semlor på tisdagar en period och det var alltid samma typ av semlor..
Såg något så korkat som "surströmmings-semla.. Att av två så udda och hos många älskade rätter göra något så dumt av två saker som var och en är bra, även om surströmming inte är min favorit.. Det skrivs att vi stoppar i oss ca 5 miljoner semlor idag, inte många lär väl vara med surströmming utan de traditionella..
Har ju naturligtvis redan fuskat och ätit semlor men det får bli idag också.. Tyvärr har traditionen med varm mjölk gått förlorad för mig, då var det också marsipan under locket, nu är det mandelmassa full av socker man fyller med.. Om det finns något sådant överhuvud taget i semlan.. Fantasin har gått överstyr..
Arkivbild.
tisdag 25 februari 2020
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Kropen trilskas.
Har fått en slänav någon orkeslös i kroppen hemvården har fått rycka ut hit lera gånger för assistans.. vad det ärblir det inte bättre får...
-
som media kallar honom får uppmärksamhet även i häktet. Han har fått kriminalvården att höja säkerheten. Fler häktesvakter har arbetat kring...
-
Bara för att fylla ut med lite en tråkig söndag då man egentligen inte orkar med att lägga ner någon energi.. Så kan man väl alltid kolla på...
-
är något som tidningen Råd & Rön publicerar med jämna mellanrum och där man varnar för företag eftersom de struntar i Allmänna reklamati...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar