lördag 16 februari 2019

Sjuka djur.

Det utbrott av afrikansk svinpest som började 2014 är fortfarande inte under kontroll, skriver ATL. Förra året konstaterades smittan i tre nya länder – Belgien, Bulgarien och Ungern..
De senaste åren har sjukdomen spridit sig i Europa. Den finns nu i Sveriges närområde, till exempel hos vildsvin i Estland, Lettland, Litauen, Italien, Polen, Tjeckien, Ungern, Ryssland och Belgien..
Det smittar inte till människa, men kan skapa oerhörda ekonomiska problem för de drabbade..

Och som lök på laxen är det även nu problem med hästinfluensa den har vi redan i Sverige och i länet.. Därför har man gått ut med att påpeka vikten av vaccinationsskydd för hästägare..
Informationen om den influensasmittade hästen kom nyligen via Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA..
– Alla som är ute och rör sig med sina hästar i Europa ska tänka på smittskyddet och om man tar in hästar från utlandet är det viktigt att man ser till att de är ordentligt grundvaccinerade innan de inleder resan till Sverige, säger man därifrån..

Inget som direkt berör mig men lite upplysning skadar väl inte även om man inte är direkt drabbad.. Nu fattas det bara ett anfall av fågelinfluensan och då blir det allvarligare, hittills får vi dras med kräksjukan illa nog för de drabbade.. Influensan har jag vaccinerat mig emot den hoppas jag slippa..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.