onsdag 7 februari 2018

Mer byggen.

För ett tag sedan cyklade jag förbi området vid Framnäs där en båtfirma låg(HL-båtar) och tänkte på "undrar vad som sker här".. Kom och tänka på att håller inte den andra firman(heter den Carpart?) på området på och bygger nytt i Råda?
Och håller man på kan det väl inte vara så långt till flyttning.. Nu läste jag att kommun har fått blåslampa i baken och vill skynda på det hela, det är väl bra..
KAB fastigheter äger marken och vill bygga fyra till sex våningar höga hus.. Finns lite yta så några stycken lär det bli och med Drömstan och de husen som finns i närheten av det planerade nybygget så lär det bli ett av stans största bostadsområde..
Men sedan läser man att även här gnälls det och det är om det vanliga när det bor folk i närområdet.. Man gnäller på (i vanlig ordning)att det blir skugga, att det blir mer trafik, att det blir tätbebyggt??
Naturligtvis har folk rätt att klaga men klaga då med relevans inte det vanliga tugget.. Tror man att kommunen inte har täckt in detta i sin planering? Det lär gå samma väg som Lidåker..
Överklagan skulle avgiftsbeläggas, låt den första till Länsstyrelsen vara gratis men när man börjar dra in domstolar så avgiftsbelägg, kanske en 5-600 kronor som återfås om klagan bifalles annars inte..
Det ramlar in förslag om byggande lite överallt i stan, undrar hur många bostäder det behövs.. Inget miljonprogram igen bara det får vi dyrt betala..

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...